Bevolking, taal en godsdienst van Curacao

Curaçao

Bevolking Curacao
Tegenwoordig zijn er zo'n 150 duizend inwoners op Curacao. Dit is lang niet altijd zo geweest. Voordat de Shell raffinaderij op het eiland kwam, woonden er ca. 15.000 mensen op het eiland. De bouw van de Shell raffinaderij heeft Curacao een enorme economische impuls gegevens. Hierdoor is ook de bevolking explosief toegenomen. Zelfs op Bonaire en Aruba was dit merkbaar.

De oorspronkelijke inwoners van Curacao zijn indianen. Zij zijn via het vasteland van Zuid-Amerika op het eiland terecht gekomen. Inmiddels zijn de indianen, zoals op vele plaatsen, niet tot nauwelijks aanwezig op het eiland. Een groep die nog wel veel te zien is in het straatbeeld zijn de afstammelingen uit Afrika. Zij zijn tijdens de Nederlandse veroveringen naar Curacao gebracht. Inmiddels vormt deze groep het grootste deel van de bevolking van het eiland.

Taal van Curacao
De officiële taal op de Nederlandse Antillen is Nederlands, zo ook op Curacao. Er zijn echt veel mensen die Nederlands niet of niet voldoende beheersen op Curacao. De oorzaak hiervan is onder andere dat er ook veel Engels wordt gesproken, maar vooral de tweede ‘officieuze' taal: het Papiamento. Vrijwel alle inwoners van het eiland spreken Papiamento. Papiamento kent zelfs een officiële spelling en wordt steeds belangrijker voor de bewoners van Curaçao.

Papiamento is ontstaan uit het Spaans, Engels, Nederlands, Frans en een beetje Afrikaans. Papiamento is afgeleid van het werkwoord Papia, dat praten betekent. Inmiddels is gemengde taal uitgegroeid tot de grootste van de Antillen.

Vakantie Curaçao

Andere landen


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten