De (populairste) Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Gran Canaria
Gran Canaria is een subtropisch eiland gelegen aan de westkust van Noord-Afrika. Mede dankzij de gemiddelde temperatuur van ca. 21 graden, is het eiland voor veel toeristen een prima locatie voor hun vakantie.

Vanuit het vliegtuig is het bruinrood gekleurde Gran Canaria omringd door een prachtige blauwe zee. Door het vulkanische landschap zijn er enorme verschillen in hoogte. Vooral in het binnenland zijn de contrasten enorm. Diepe kliffen met prachtig uitzicht over de robuuste kustlijn staan recht tegenover de glooiende heuvels in het woestijnachtige landschap, nabij Maspalomas. Op Gran Canaria tref je veel verschillen aan en juist deze verschillen maken het eiland zo uniek.

Populaire vakantiebestemmingen bij toeristen zijn Maspalomas en Playa del Ingles. Deze plaatsen grenzen aan elkaar en ook de hotels van beide plaatsen lopen vloeiend in elkaar over langs de kustlijn.De afstand tussen beide plaatsen is goed te lopen. 

Playa de Ingles heeft drie centra waar elke avond veel feestgangers tot in de late uurtjes verblijven. Vooral in de bekende ‘put' in Kasbah zijn veel discotheken die druk worden bezocht door de toeristen.

Maspalomas daarentegen is wat meer voor de rustzoeker. Hier tref je bijvoorbeeld goede all-inclusive hotels aan. Het echte massatoerisme zoals Playa del Ingles kent, is in Maspalomas iets minder, maar ook hier begint het steeds meer te komen.

Zeer bijzonder op Gran Canaria is het strand tussen Playa del Ingles en Maspalomas. Wanneer je hier loopt lijkt het alsof je je midden in de Sahara bevindt. Dit brede strand ligt aan de kant van Afrika. Het zand krijgt daarom de mogelijkheid om over te waaien naar het strand van Gran Canaria. Hierdoor is een prachtig fenomeen ontstaan: een woestijnachtig strand met hoge zandheuvels.

Tenerife
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische Eilanden en heeft een bijzonder klimaat. Een helft van het eiland is zonnig en droog. Er groeit weinig vegetatie waardoor deze helft van Tenerife er vrij dor uitziet. Als je aan de andere kant van Tenerife bent, tref je een groene, vochtige omgeving aan. Hier groeien veel planten en is het regelmatig bewolkt. Dit grote verschil tussen beide klimaten wordt veroorzaakt door de Pico del Teide. De hoogste berg van Tenerife, met witte top, steekt boven de wolken uit. Deze wolken, die de vochtigheid meebrengen, kunnen daardoor niet de andere kant van Tenerife bereiken. Het grootste verschil tref je aan wanneer je met de auto door de Pico del Teide rijdt. Dan ga je letterlijk van een droog, bruin landschap naar een groene omgeving met veel vogels en vegetatie. Een zeer fraai gezicht.

Fuerteventura
Op Fuerteventura is het massatoerisme nog niet echt op gang, maar de hotelbouw is er al druk bezig. De komende jaren zal ook dit eiland in handen vallen van het toerisme, wat eigenlijk ook niet verrassend is. Fuerteventura is het eiland met de mooiste en langste stranden van alle Canarische Eilanden. Vele windsporters hebben Fuerteventura wel al ontdekt, vooral de plaatsen Corralejo en Playa Barca. De constante wind, die soms vrij hard kan zijn, maakt dit eiland zeer geschikt voor windsport.

Het binnenland van Fuerteventura is warm en droog, net als de andere Canarische Eilanden. Hier en daar tref je een aantal palmbomen aan en veel witgeverfde huisjes om de warmte zoveel mogelijk te ontwijken.

Lanzarote
Het meest bijzondere eiland van de Canarische eilanden is misschien wel Lanzarote. De kunstenaar Cesar Manrique heeft grote invloed gehad op Lanzarote, waardoor het nog steeds een bijzonder uiterlijk heeft. Cesar Manrique heeft een aantal regels opgesteld voor Lanarote, die ervoor zorgden dat het eiland een fraai aangezicht kreeg. Zo mag er geen hoogbouw zijn op het eiland. Alle gebouwen mogen maximaal twee verdiepingen hoog zijn. Dankzij dit feit, is Lanzarote ontkomen aan de hoogbouw die in de meeste toeristische plaatsen wel aanwezig is.

Het landschap van Lanzarote wordt wel eens vergeleken met het maanlandschap. Het vulkanische landschap bestaat uit grote vlaktes met lavagesteente. Dit gesteente is zwart van kleur wat het eiland een aparte kleur geeft. De kleurige en witte huisjes die hierop staan vormen een zeer fraai gezicht.

Vakantie Canarische Eilanden

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten