Bevolking, taal en godsdienst op de Canarische Eilanden

Canarische Eilanden

Bevolking Canarische Eilanden
Op de Canarische Eilanden is een hoge bevolkingsdichtheid, die grotendeels te danken is aan het toerisme dat het hele jaar doorgaat. Er leven in totaal 1,9 miljoen mensen op een oppervlakte van 7.447 vierkante kilometer. Dit komt neer op een bevolkingsdichtheid van 257 inwoners per vierkante kilometer.

De Canarische Eilanden vallen onder het grondgebied van Spanje. Hierdoor leven er veel Spanjaarden op de eilanden. Toch is de bevolking vrij divers. De oorspronkelijke bevolking zijn de Guanchen. Nog steeds is het niet helemaal duidelijk waar zij vandaan kwamen, wel dat ze afstammen van de Amazigh. Van oudsher vormen de Canarische Eilanden een brug tussen Afrika, Amerika en Europa. De eilanden waren een belangrijk punt in de geschiedenis. Nadat de Canarische Eilanden in 1496 definitief werden veroverd door Spanje, nam het aantal immigranten toe. De hedendaagse bevolking is eigenlijk een mix van mensen uit: Castilië, Andalusië, Portugal, Genua, Vlaanderen, Normandië en Engeland.

Taal Canarische Eilanden
De taal die op de Canarische Eilanden wordt gesproken is Spaans. Dit is ook de enige officiële taal die erkend is. In tegenstelling tot het vasteland in Spanje, kunt u op de Canarische Eilanden ook goed uit de voeten met Engels. Het Engels wordt vrij veel gesproken vanwege het rijke toerisme.

Vakantie Canarische Eilanden

Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten