Reisverzekeringen

Reisverzekeringen

Ga met een gerust hart op vakantie, neem een goede reisverzekering. Als je een goede reisverzekering hebt tijdens je vakantie, heb je een flink aantal zorgen minder. Maar welke reisverzekeringen heb je nodig?

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

In de basis kies je voor je vakantie tussen een kortlopende of langlopende reisverzekering. Wil je een verzekering voor de duur van één vakantie, kies dan een kortlopende reisverzekering. Ben je van plan om meer dan één keer per jaar op vakantie te gaan, dan ben je met een doorlopende reisverzekering als snel voordeliger uit. Als je kiest voor een kortlopende reisverzekering, kun je deze vaak direct bij het boeken van je reis afsluiten. Voor een doorlopende reisverzekering ben je meestal goedkoper uit bij je eigen verzekeraar. Maar vergelijk altijd de voorwaarden en prijs per aanbieder.

Reisverzekering

De belangrijkste verzekering voor je vakantie is de Reisverzekering. Met een reisverzekering ben je tijdens je vakantie verzekerd tegen diefstal en verlies van je documenten en bagage. Vaak biedt eeen reisverzekering ook een aansprakelijkheidsdekking en persoonlijke hulp in het buitenland.

Ga je op wintersport? Controleer dan altijd of jouw verzekering voldoende dekking geeft. Wintersportactiviteiten vallen vaak niet onder de basisverzekering en dienen apart te worden afgesloten.

Annuleringsverzekering

In de meeste gevallen boek je een vakantie weken of maanden vooruit. Genoeg tijd om je voor te bereiden zou je zeggen. Helaas kun je je nooit voorbereiden op onverwachte gebeurtenissen. Gelukkig kun je jezelf hier wel tegen verzekeren met een annuleringsverzekering. Een annuleringsverzekering dekt je in tegen onverwachte gebeurtenissen op reis of tijdens de voorbereiding.

Je kunt aanspraak maken op je annuleringsverzekering wanneer je:

Uiteraard moet je wel een geldige reden hebben om aanspraak te kunnen maken op de annuleringsverzekering.


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten