Gezond op reis

Gezond op reis

Als je op vakantie gaat naar het buitenland zijn er soms zaken waarmee je extra rekening moet houden. Zo is er het klassieke voorbeeld van het drinken van kraanwater in tropische oorden. Meestal zijn deze voorbeelden terecht, maar met een gezond verstand kun je met een gerust hart optimaal genieten van je reis. Bovendien hebben wij wat tips voor je om je optimaal voor te bereiden op je vakantie.

Laat je tijdig inenten

Vraag jezelf altijd af of er voor jouw vakantiebestemmingen vaccinaties nodig zijn. Sommige inentingen hebben een incubatietijd van 3 maanden. Het is daarom zeer belangrijk om je hier tijdig over te laten adviseren. Er zijn zelfs landen waar je alleen wordt toegelaten als je kunt aantonen dat je je hebt laten inenten. Een actueel overzicht van benodigde vaccinaties kun je vinden op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (www.lcr.nl).

Drinken

Controleer altijd of het drinken van kraanwater in jouw vakantieland mogelijk is. Indien niet mogelijk dien je het water eerst te koken, maar het is natuurlijk makkelijker om water in flessen te kopen. Pas ook op met ijsklontjes!

Eten

Eet, drink en geniet, maar pas wel op wat je eet en waar je eet. Eet zoveel mogelijk op plaatsen waar het eten snel wordt verwerkt en verbruikt, zodat de ingrediënten vers zijn. Dit zijn vaak restaurants die populair zijn onder de lokale bevolking of restaurants waar het altijd druk is.

Diarree

Raak je ondanks alle voorzorgsmaatregelen toch aan de diarree, geen probleem. Wel vervelend, maar met de juiste medicijnen ben je er zo weer bovenop. Ga naar de lokale apotheek, bespreek de klachten en je krijgt snel het juiste medicijn. Als de diarree aanhoudt is het zaak om een dokter te raadplegen.


Toevoegen aan favorieten Voeg toe aan favorieten